donderdag 2 maart 2017

Daar is hij dan... de kinderwagenspanner

Toen Bolleboos en ik samen onze verjaardag vierden voor mijn familie kwamen mijn jongste zus en haar man net terug van een reis door Bali. Of ze foto's mochten laten zien. Natuurlijk. We genoten van prachtige landschappen en heerlijke stranden. Tot we een foto tegenkwamen waar zuslief met haar handen op haar buik een hart maakte. Die foto had ons wat te vertellen. Als alles goed zou gaan kregen we er een neefje of nichtje bij.

Werk aan de winkel voor deze tante. Want elk nichtje en neefje heeft tot nu toe iets van eigen hand gekregen van tante Clarisse. Een traditie die bij het 18e kindje (neefjes en nichtjes van beide families en wat kindjes van goede vrienden) natuurlijk ook gewoon door gezet moet worden.

Natuurlijk mocht de aanstaande moeder bedenken of en wat ze nu wilde. Ze wilde graag een kinderwagenspanner. Samen met de aanstaande vader zochten we iets wat ze ongeveer wilden. Ze vonden een plaatje en wilden dat niet ongeveer maar helemaal precies zo. Toen ze er uit waren mocht ik aan de slag. Best spannend om weer iets heel nieuws te proberen. Patronen bedenken, (al vond ik het egeltje ergens op het wereld wijde web en werd het uiltje een samenraapsel van verschillende patronen) dan alles aan een koord rijgen en de speenclips er aan.

En toen was het klaar en bleef het neefje lekker bij zijn mams in haar buik zitten. Hij was niet van plan om te komen. Dus haakte ik maar door. Ik haakte een speenkoord en omdat ik niet weet of zuslief een speentje nodig zal hebben voor haar kleine man haakte ik er een rammelaar bij. Die kan om het speenkoord en dan heeft hij een speeltje binnen handbereik. Waarom ben ik daar nooit zelf opgekomen toen Bolleboos en Doerak in hun ik-gooi-alles-wat-ik-even-niet-meer-wil-van-mij-af fase zaten?

Uiteindelijk hebben ze het lieve knulletje maar een handje geholpen. Want anders had de jonge man nu waarschijnlijk nog lekker warmpjes binnen gezeten. Hij kwam op de verjaardag van zijn oma ter wereld. We gingen zo snel mogelijk kijken. Met cadeaus.

Ik kreeg al bericht dat de kleine man tevreden was. En dan heb je ook een tevreden tante Clarisse.

Ook tevreden met een handwerkje? Geniet er van.











3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd hoor tante. Je hebt een prachtig cadeau gemaakt. Knap om alles ook op echte beesten te laten lijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow geweldig zeg ook weer deze haaksels :) dat eekhoorntje aan het speenkoord vind ik echt prachtig! Gaaf!! Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)