zondag 30 augustus 2015

Krantenpret

Oh oh, jullie moeten het ook wel stellen met een hele summiere bezoekjes van mij. Het is maar zo af en toe dat ik even kom piepen. Er is ook zo veel te beleven.

Allereerst het nieuwe huis natuurlijk. Verhuizen in 4 dagen tijd is 1 ding. Het huis stylen en pimpen is twee. We hebben dan geen grootscheepse verbouwing zoals we in ons eerste huisje hebben gedaan. (ook terwijl we er woonden trouwens) Maar stuken, verven en behangen neemt toch ook een berg tijd in beslag. Ondanks dat Mannie vooral druk is met stuken. Daar waag ik me dan toch niet aan. Toch sta ik 's avonds om 11 uur nog vrolijk de gang te zuigen en te dweilen. Of de kamer. Maar net waar dat muurtje gestuukt is. En ach, het komt ook vaak voor dat ik als ik dan toch bezig ben maar meteen de hele beneden verdieping mee neem. Als je die stofzuiger toch in je handen hebt...

Daarnaast mochten we afgelopen week onze eerste schoolweek weer beginnen. Bolleboos en ik zitten dit jaar allebei in groep 3. Een hele bijzondere gewaarwording. In plaats van het meneertje op zijn stoeltje in de kleuterklas neer te zetten mag ik hem nu afleveren op het schoolplein. Dat nog veel ouders daar aan moeten wennen zie je wel. De rij van groep 3 is dubbel zo groot. Naast een klas vol kindjes staat er ook een klas vol ouders te wachten. Met dit verschil dat de papa's en mama's als de bel gaat weer naar huis mogen en de kindjes naar binnen gaan. Omdat de school waar Bolleboos op zit en de school waar ik werk allebei dezelfde methodes gebruiken voor taal en rekenen weet ik precies wat hij die dag gedaan heeft. En dat is super leuk natuurlijk. Ik voel me bevoorrecht als moeder die precies weet wat er allemaal in zo'n groep gebeurd. Een boffert ben ik Dat merk ik dan weer als ik met andere moeders op het schoolplein sta te kletsen Voor hen is het allemaal toch een beetje abracadabra. Het gaat allemaal zo anders als toen wij op school zaten. En groep 3 is toch een hele tijd geleden. Behalve voor mij dan ;-)
 
Wat ik jullie nog wil laten zien is de manier waarop ik ons oude huisje pimpte toen alle vaasjes en lichtjes waren ingepakt. Het was zo kaal en leeg in huis. Dat ik op een goede zondag besloot om lege glazen potjes te versieren en een slinger te maken. Het grappige is dat ik nooit rood in huis gebruik Behalve wanneer het zo kaal en leeg is en alle gezelligheid ontbreekt. Zo kocht ik ooit tijdens een verbouwing een rode vaas. Die ik na afloop maar heel snel zilver grijs verfde.

Het idee was om samen met de kids te knutselen. Ik viste een grote stapel oude kranten uit de oud papierbak en legde uit wat de bedoeling was. Ik knipte een krant in de lengte door midden en toen nog eens doormidden. En liet zien hoe je kwastjes kon knippen in het papier Na een klein half stukje krant bewerkt te hebben met een schaar hielden ze dat voor gezien. Dus was de rest van het werk voor mij.


Terwijl ik verder ging met de kwastjes liet ik hen glazen potjes beplakken met gescheurde stukjes krant. In de veronderstelling dat ze dat wel leuk zouden vinden. Maar helaas. De potjes waren nog niet voor de helft bedekt en ook toen vonden ze het welletjes. Onze kids zijn echt geen knutselaars. Het is weer eens bewezen. Ik maakte het af, bedekte nog een ander potje met een stukje stof en een roosje en zette ze in de vensterbank. Naast net gekregen waxinelichtjes voor mijn verjaardag. Toch nog iets gezelligs in het kale, lege huis vol met dozen.

Het grappige is dat ik zelf het idee voor een kwastjes slinger van krantenpapier bedacht had maar dat het ook een hype is. Ik zag het terwijl ik een tijdje terug winkelde bij een woonwinkel. En ik zag het pas in een krantje staan van de X.enos. Het schijnt een Amerikaans idee te zijn dat over gewaaid is. Ik heb mijn hele geheugen onderzocht of ik het misschien al eens ergens gezien zou hebben. Maar ik kan het me echt niet herinneren. Toch wel bijzonder dat ik Amerikaanse hypes zelf kan bedenken. ;-)

Goed terug naar het heden. Want ik deed de afgelopen week nog mee aan een buikgriepje. Gelukkig een 'je'. Als er ergens een buikgriep zou kunnen heersen doe ik daar ten alle tijde aan mee. Dus dat is geen groot nieuws, ik haakte, ik kriebelde kinderkopjes in Bolleboos z'n klas op zoek naar kriebelbeestjes, (die we gelukkig niet vonden) we hadden een zussendag waarbij mijn zussen en mams naar ons nieuwe huis toe kwamen en waar we in onze keuken allerlei lekkere hapjes maakten en ze daarna opaten. (na de buikgriep dus van dat opeten kwam nog niet zo heel veel) We vierden het feestje van een jarig nichtje mee, kochten behang en verf, kortom we waren weer zo druk als kleine baasjes. :-p

Komende maandag beginnen alle scholen weer. Dus voor de meeste gezinnen zijn de vakanties weer voorbij. Voor iedereen weer een fijne werkweek 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)