dinsdag 8 september 2015

Lief klein konijntje, knuffel konijntje

Er heerst iets bij ons op school. En eigenlijk mag ik helemaal niets zeggen. Want jaren geleden ben ik er toch echt mee begonnen. Nu doet de hele jonge garde (de helft werkte nog niet eens bij ons toen ik er aan begon) er aan mee. Het is een soort van dikke buiken manie bij ons. Met bijbehorende verloven, en natuurlijk uitgebreide bevallingsverhalen en zwangerschapskwalen. Heerlijk.

Toen ik zo'n 7 jaar geleden vertelde dat wij Bolleboos verwachten (en zelf nog niet wisten dat het een Bolleboosje zou zijn) zaten de meeste collega's al in de oma fase of tussen net-mama-en-net-oma worden in. Maar kort daarop kwam de volgende. En toen de volgende. Stiekem ben ik dus wel een beetje trots dat ik deze hype ontketend heb. Ik geloof dat mijn directrice het inmiddels wat minder vind. Toen ik laatst haar kamertje binnen wipte en meedeelde dat ik wat wilde vragen zei ze: "Ik was al bang dat je wilde vertellen dat je weer zwanger was." ;-)

Maar goed als aanstichtster van deze babyboom val ik dit jaar met mijn neus in de boter. De twee collega's waar ik het meest mee samen werk gaan in een tijdsbestek van drie weken allebei met verlof. En daar hoort een cadeautje bij. Zondag avond bedacht ik dat ik best iets kon maken. Er was een probleempje: vandaag was de eerste collega die mag gaan uitrusten, voor de grote klus begint, voor het laatst.


Gelukkig. Er zijn altijd lieve mensen die een patroontje plaatsen waar je dan lekker mee aan de slag kunt. Zoals Marmarel die een vertaling op haar blog plaatste voor een knuffeldoekje. Katoentjes genoeg. In neutrale kleuren. Zodat de mama er alle kanten mee op kan.

Het was leuk om te doen. Duidelijk uitgeschreven. Gewoon doen wat er staat. Ik genoot. Stopte er een berg liefde bij in. Daar kan je baby's toch nooit genoeg van geven. En voor ik het wist was het af. Binnen de tijd.

Vandaag mocht ik hem geven. Een blije collega. En dus een blije ik.

Geniet de komende tijd van alle mooie dingen om je heen. Tel ze maar. En tel er gerust stralende, zwangere mensen om je heen bij op.

2 opmerkingen:

 1. Leuk blogje en wat een schattig knuffeldoekje is het geworden!! Mooi in naturelkleurtjes. Fijn dat ik jullie er een plezier mee heb kunnen doen. Straks heb je nog wat ontketend: Zit je directrice met allemaal hakend personeel. ;-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha ha, natuurlijk heb ik dat al geprobeerd. Ik heb al heel wat pauzes ijverig hakend in de personeelskamer gezeten. Maar dat is me nog niet helemaal gelukt. Wie weet... ooit... Het lijkt me een fantastisch personeelsuitje. Een workshop haken... ;-)

   Verwijderen

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)