zaterdag 19 december 2015

Sneeuwvlokjes, kerststerren, kaarten en heel veel frivolité

Oh wat was ik verslaaf de afgelopen week. Het was gewoon weg verschrikkelijk. Ik raffelde mijn huishouden af om zo snel mogelijk weer verder te kunnen. Ik praatte er over, ik dacht er aan, ik droomde er over... Kortom het was een ware verslaving.

Wat ik aan het doen was? Sterren, sneeuwvlokken en andere kerst achtige dingen frivolitéën. (Schrijf je beslist niet zo. Weet zelfs niet of het een woord is. Iemand suggesties?) Ik wilde die kerstfiguren gebruiken om kerstkaarten te maken. Gelukkig moeten kerstkaarten op tijd verstuurd worden. En had ik al voorbereidingen getroffen voor het maken van een heel ander soort kaarten.
Deze kaarten. Ik heb een verfbakje waar een draaischijfje in zit. Terwijl je de schijf rond laat draaien spuit je verf op je papiertje die op de schijf vast te maken is. Zo spuit de verf in kringen op je papier.
Ik maakte er sterren van. Kleide sterren van zelf hardende klei waar ik twee gaatjes in maakte. Door de sterren op elkaar te plaatsen met een gekleid sterretje er tussen krijg je een leuk 3d effect.
 Met deze sterrenkaarten van papier kwam ik op het imposante getal van nog 12 kaarten die ik zou versieren met een frivolité ster.


 Via YouTube maar ook via internet kwam ik patronen tegen van allerlei leuke sneeuwvlokken. De ene leek meer op een kerstbal. De ander meer op een ster. Maar ik vond ze allemaal wel kunnen. Nog een belangrijk detail: ik wilde overal kraaltjes bij gebruiken. Hier zo maar wat links van gebruikte filmpjes: ik gebruikte deze
en deze, dit kleintje, deze die ik in een kleur maakte en deze waarbij ik de picotjes verving door kraaltjes. Ik leerde hoe je kralen verwerkte. Soms rijg je je van te voren op een draad. Soms rijg je ze op een picot met behulp van een ijzerdraadje. En ik ontdekte hoe je patronen kan veranderen door een picot te vervangen voor een kraal.

Ook via internet zelf vond ik nog wat patronen. Al is het erg moeilijk zoeken ontdekte ik. Maar ik vond deze waardoor ik leerde hoe je door ringen heen werkt. Ik vind het bijna jammer dat de kerstkaarten de deur uit zijn. Maar er ligt ook nog wat haakwerk op me te wachten. Bolleboos krijgt een nieuwe gymtas. Dus de frivolité naalden gaan even de kast in. Al hoe wel: speurend naar linkjes begon het toch weer te kriebelen. Ik zou natuurlijk vast kunnen beginnen aan de kaarten voor volgend jaar... ;-)

Hier de kaarten terwijl ze af zijn. Ik gebruikte dun karton wat tussen cadeaupapier gezeten heeft om kaarten van te snijden. De binnen en buitenkant verstevigde ik met een velletje wit printerpapier. En daarover een stukje papier van een papieren tas. Met mijn stans en embossings apparaat maakte ik van de binnenkant van een sauszakje (waar gedroogde kruiden in hebben gezeten om een sausje aan te maken) mooie achtergrondjes voor het uiteindelijke sterretje.

De enveloppen moest ik ook zelf maken. De kaarten waren namelijk 10 bij 10 geworden. En daar had ik geen enveloppen voor. Gelukkig heb ik vaker met dat bijltje gehakt. Dus maakte ik een malletje van papier. En gebruikte ik dat om uit een rest behang de enveloppen te maken.

En zo zijn de kaarten klaar om te versturen. Ik ga eens wat aan mijn huishouden doen. ;-))

Voor iedereen die ik niet meer spreek of zie: hele goede kerstdagen toegewenst. Dat de vrede van het Kerstkind met jullie zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)