zondag 3 januari 2016

Een gelukkig nieuw jaar

Wat hadden we een heerlijke kerstvakantie. Eerst was daar die bruiloft van onze 40 jaar getrouwde (schoon) papa en mama. Die begon al de dag voor de kerstvakantie. Want we kregen allemaal vrij om het grote feest te vieren. Dat deden we in de E.fteling. Het was er prachtig. Het weer was super. De kinderen genoten. Bolleboos raakte niet uitgekeken bij de bouwtreintjes. We waren een van de weinigen. Maar hij wilde er twee keer heen. En Doerak durfde met haar 3 jaartjes (bijna 4) in het schommelschip. Bijna bovenin. Oh op het hoogte punt vond ze hem echt wel eng hoor. Ze kroop weg onder mijn jas. En haar beentje trilde. Maar onze heldin beweerde bij afloop dat het niet eng was en heel leuk. Je kan dan bijna de jongste van de familie zijn. Maar dat betekend nog niet dat je dan geen heldin kan zijn. En we zijn wel 5 keer in Droomvlucht geweest. Prachtig vonden ze het.

Daarna, toen al het feesten voorbij was, stapten we in onze auto en reden we richting camping. De chalet van de zojuist 40 jaar getrouwde (schoon) papa en mama stond op ons te wachten. Achterin onze auto stond naast de weekendtassen (die van ons geweest zijn toen we zelf tieners waren. De ritsen kunnen niet meer dicht. Maar dat geeft niet. Ik stop ze altijd zo vol dat ze toch niet dicht zouden kunnen) een doos met kerstversiering. Zodat we ook de caravan in kerstsfeer konden hullen. Winter of geen winter. We genieten er eigenlijk altijd. Met de kinderen gingen we kinder dingen doen. En de kinderen deden met ons grote mensen dingen. Zo kwamen we met elkaar een heerlijke vakantie door.

Eenmaal thuis gingen we op visite bij buurgezin. Daar vroeg het oudste kind van buurgezin of hij nu eindelijk eens mocht logeren. Wat hem al beloofd was voor we gingen verhuizen. En waar steeds maar niets van kwam. Ik sloeg spijkers met koppen. En nam hem meteen maar mee. Bolleboos en hij hebben stapels Duckies verslonden. Ze hebben met z'n drie├źn 'echt' vuurwerk geknald. Want zowel de knalerwten als de trektouwtjes vonden ze heel echt. En heel spannend. En we staken met z'n vieren behang af op Doeraks kamertje. Eindelijk is haar kamertje aan de beurt nu de woonkamer klaar is.

En toen vierden we midden in de nacht een gelukkig nieuw jaar zoals ons Doerakje dat verwoordde. Ze vond het een prachtig feest. Ze had de hele avond geslapen maar om 10 voor 12 haalden we ze uit bed. Eerst nog slaapdronken. Maar toen we eenmaal op zolder voor de ramen stonden was het prachtig en een groot feest.

Dat gelukkig nieuw jaar is wat ik jullie ook allemaal wil wensen. Omdat we allemaal zo wie zo een gelukkig nieuw jaar zullen krijgen? Natuurlijk weet ik wel beter. Maar echt geluk, geluk van God, liefde van Hem dat is wat ik jullie wil wensen. Zijn trouw en nabijheid. En dan wordt 2016 ondanks wat er ook gebeuren zal een gelukkig jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)