zondag 18 juni 2017

Waxinelichtje houder van een glazen pot

Afgelopen week vierde onze Doerak haar laatste kleuterfeest. Na de grote vakantie mag ze naar groep 3. Toen we haar als 4 jarig meisje naar school brachten vond ik het een heerlijk idee dat ons kleine meisje heerlijk 2,5 jaar zou kleuteren. Lekker laten spelen, bewegen en knutselen. Alleen maar ruiken aan letters en tot 20 tellen. Leren kan ze nog lang genoeg.Tot we eind groep 1 bij de juf geroepen werden. Wat we er van vonden als onze kleine meid naar groep 2 zou gaan. Dan had ze maar een half jaar groep 1 gedaan. Maar cognitief en sociaal-emotioneel liep ze zo ver voor. Dat ze gemakkelijk met de kinderen van groep 2 mee zou kunnen doen. De testresultaten lieten dat inderdaad zien. 2 jaar groep 2 vonden wij geen enkel probleem. Dus schoof onze kleine meid door.

Tot we in januari opnieuw de toetsresultaten onder ogen kregen. Ze waren zo hoog. Op alle gebieden. Dat nog een jaar groep 2 eigenlijk geen optie was. Bibbers in onze benen op de terugweg naar huis. Willen we dit? Dan is ze 11 als ze straks naar het voortgezet onderwijs moet. En ons kleine meisje is nog zo speels. Maar we moesten ook toegeven dat dit zelfde meisje wel erg leergierig is. Rekenen, lezen, briefjes schrijven. Dat is niet heel gemiddeld voor een meisje van half groep 2. Dus hebben we de knoop doorgehakt. Na de vakantie is het klaar met kleuters in ons huis. Al blijft ze tot februari natuurlijk ook gewoon een meisje van 5.

Terug naar het kleuterfeest. Dat laatste kleuterfeest. Daar moest ik als hulpjuf bij zijn. Alle jaren is het kleuterfeest op mijn werkdag. En vrij nemen kan je niet als je in het onderwijs zit. Maar ik wilde zo graag een keertje meehelpen. Dat ik op mijn werk aan de andere hulpjuffen heb gevraagd of ze wilden ruilen. En ja, de juf van donderdag kon haar dag wel ruilen. Kon ze meteen met haar zoon mee die die dag op excursie ging. Zo sloegen we twee vliegen in een klap.

Ik genoot van het kleuterfeest. Het was een heerlijke dag. Niet te warm, niet te koud. We aten koekjes, patat, ijs en dronken veel limonade. We speelden spelletjes, keken naar een voorstelling van een clown en speelden in de speeltuin.

Toen dochterlief en ik moe maar voldaan thuiskwamen moest ik even creatief aan de slag. Om mijn collega te bedanken dat ze haar dag wilde ruilen knutselde ik een cadeautje in elkaar. Ik nam zwart ijzerdraad en reeg er een stel crème witte parelkraaltjes op. Daarna haakte ik met het ijzerdraad een ketting van lossen en schoof ik om de zoveel steken een kraal naar voren die ik dan vervolgens mee haakte.

Ik haakte uit het boekje 100 bloemen om te breien en te haken (hier al heel wat vaker genoemd) een rozenknopje van heel dun haakgaren. Twee blaadjes er bij. En een hartje van frivolité. Het hartje vond ik ergens op internet en de foto was zo duidelijk dat ik hem van de foto namaakte.

Ik wikkelde touw en de gehaakte lossenketting om een glazen potje. Nog een beetje touw om het schroefdraad bovenaan het potje. Het roosje met de blaadjes op het bovenste stukje touw. En ik hing het hartje als hangertje onder het roosje. Een waxinelichtje er in en klaar was ik.

Dan is het altijd spannend of je cadeau in de smaak valt. Maar gelukkig vond mijn collega het erg leuk. Ze kon er zeker iets mee zei ze. Dat was nu precies de bedoeling.

Ook een mooi cadeau in gedachten om te maken. Begin er maar snel aan. Het is leuk om te maken en om te geven.



1 opmerking:

  1. Wat een leuk potje. Leuk om te maken en ook leuk om cadeau te geven.

    BeantwoordenVerwijderen

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)