zondag 28 september 2014

Herfst werkjes aan de 'keukentafel'

Nog voor Bolleboos geboren was had ik droombeelden van lekker samen met mijn kind knutselen aan tafel. Enthousiast begon ik dan ook een stickerschrift met hem nog voor hij het woord sticker fatsoenlijk kon uitspreken. Maar al snel werd de harde waarheid pijnlijk duidelijk. Bolleboos is helemaal geen knutselkind. Kleurplaten komen half af mee van school naar huis. Aan werkjes werkt hij standaard 2 keer. Maar 3 keer is ook heel normaal. En dan nog mist papegaai een oog wat hij zelf vervolgens vreselijk vind. Geef Bolleboos een werkblad en hij heeft hem in mum van tijd af. (hij heet niet voor niets Bolleboos) Maar is de opdracht daarna: kleur de plaatjes op je blad mooi in, dan doet hij daar de rest van de tijd over en zijn op het eind alle oogjes netjes gekleurd. De rest moet nog gebeuren.

Doerak verzacht de pijn enigszins. :-p Zij gebruikt de schaar die Bolleboos cadeau kreeg toen zij geboren werd, zij maakt de lijm op die ik ooit voor Bolleboos kocht en zij komt wel gezellig aan tafel zitten als er wat te knutselen valt. Maar het idee: met-z'n-allen-rond-de-keukentafel laat me maar niet los.

En daar was dat moment vanmorgen toch ineens. We waren met z'n drieën naar de kerk geweest. (Mannie mocht vanmorgen voor zijn cliënten zorgen.) Onze auto stond geparkeerd bij twee grote kastanjebomen. En natuurlijk mochten Bolleboos en Doerak even rapen. Het was wel zoeken natuurlijk. Er waren al meer kindjes uit de kerk langs geweest. Maar we hadden een lange dienst gehad en de twee kleintjes waren lang bij de oppas geweest. Mannie was nog lang niet thuis dus genoten we even lekker van de frisse buitenlucht.

"Wat gaan we er mee doen?" wilde Bolleboos weten toen we in de auto stapten. "Nou," zei ik: "We kunnen er poppetjes van maken, of een spinnenweb of egeltjes." Als een man kozen ze voor het spinnenweb. Thuis ging Doerak demonstratief aan tafel zitten. "Ik wil pinnewep!"

Bolleboos wilde nog muziek aan en daar zaten we dan. Kastanjes op de tafel, garen er bij en satèprikkers. Het was een heerlijk moment. Wat heb ik genoten. Natuurlijk maakte Doerak er een rommelpotje van, en natuurlijk was Bolleboos met 3 keer wikkelen tevreden en wilde hij nu wel een poppetje maken. En toen het poppetje eenmaal een hoofd en een lijf had was hij ook meer dan gelukkig. Ik heb hier en daar wat geholpen. Poppetje heeft nu een hoed en armen en benen. En het spinnenweb heeft toch nog wat meer wikkels gekregen met het garen. Anders ziet Mannie vanavond natuurlijk niet wat het geworden is. Maar we hebben GEKNUTSELD aan de tafel!

Bolleboos is zo wie zo aan het knutselen vandaag. Want naast het aangeboden werkje wat hij vanmorgen op de crèche heeft gemaakt (lees: hij heeft wat vlakken van Jozefs mooie jas ingekleurd. We hebben nu een witte Jozef in huis, met witte jas en hier en daar een kleurtje op zijn van oorsprong veelkleurige jas) Heeft hij ook een sneeuwpop geknipt en geplakt.
Bolleboos zijn sneeuwpop, spinnenweb en pop.

Doeraks spinnenweb. Zij had ook een pop. Maar ze heeft alle stokjes er weer uitgetrokken en er voedoe-achtige praktijken mee uitgehaald op een gehaakte pop. ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)