zondag 27 maart 2016

Pompon beestjes maken

Pasen, het feest van het nieuwe leven. Het feest van het nieuwe begin. Een nieuw begin na de donkere dagen van lijden en verdriet. Van hopeloosheid en eenzaamheid. Van: alles is verloren en nu komt het nooit meer in orde. Na een daad van terreur (een onschuldige martelen en doden) is er alleen maar dat grote zwarte gat. Waar een loodzware steen voor is gerold. En dan is daar ineens die loodzware steen (die soms ook op je hart kan liggen) weg. Zomaar. Vanzelf. Geen dood, geen lijden, geen verdriet. Alleen maar een ongelofelijke blijheid. Ongekend geluk. Wat moet het onvoorstelbaar geweest zijn voor de mensen die het allemaal lijfelijk beleefd hebben. Die Jezus hebben zien sterven. Maar Hem ook weer hebben ontmoet na 3 dagen in het graf geweest te zijn. Maar wat is het ook nu nog elk jaar een groot wonder dat we het feest keer op keer weer mogen vieren. En zeker dat het toch Pasen is geworden na wat er allemaal de afgelopen week is gebeurd.

De kinderen hebben wat geknutseld de afgelopen weken. Op school, op de crèche van de kerk en soms ook nog een beetje thuis als het werk van Bolleboos op school niet af was gekomen. Zelf knutselde ik ook. Het idee komt van honderd procent heppie. Vorig jaar maakte ik al het eerste beestje. Maar omdat we toen volop aan het inpakken waren voor de verhuizing heb ik het toen bij een gelaten. Dit jaar deed ik wat beter mijn best. En werden het er nog 5. Lente diertjes. Nieuw leven, in vrolijke kleurtjes.

Ik heb best even gepuzzeld voor ik de juiste malletjes had. Sommige diertjes hebben een dikker lijfje omdat het binnenste gat in het begin te groot was. Daarom maakte ik nieuwe malletjes. En toen was ik veel meer tevreden.

Wil je ook pompon diertjes? Print de malletjes dan uit op gekleurd papier, knip de diertjes uit, leg ze op elkaar. Dan ga je wikkelen. Met een dubbele draad draai je steeds om de dichte ring heen. Is de draad op? Geen probleem. Leg een nieuwe draad over de oude en wikkel gewoon weer door. De uiteinden knip je straks aan het einde bij. Je gaat net zo lang door tot je je draad niet meer door het binnenste gat kan halen.

Dan pak je een scherp punt schaartje, en je begint bij de kop. Steek de schaar tussen de twee kartonnetjes en knip de draden open. Rijg een draad tussen de twee kartonnetjes en knoop die stevig vast om de bos met touwtjes die je nu hebt gemaakt. Zo valt de pompon mooi rond. Lijm de draad tussen de twee kartonnetjes. Bij het lammetje en konijntje in het midden van het kopje, bij het kuikentje net iets na het kopje op het ruggetje. Hang het beestje op aan de draad.







1 opmerking:

  1. Zeker een wonder. Inmiddels zijn we alweer een wonder verder na Pinksteren. Leuk hoor die ponpon-beestjes

    BeantwoordenVerwijderen

Klets gezellig mee en laat een berichtje achter. :-)